Klein Vaarbewijs 2

Het klein vaarbewijs 2 is geldig op alle binnenwateren en kleine meren en ook op IJsselmeer, Waddenzee, Oosterschelde en Eems. Voor op zee heeft u geen vaarbewijs nodig maar wilt u een haven aandoen dan heeft u wel een vaarbewijs nodig. Voordat u klein vaarbewijs 2 krijgt moet u klein vaarbewijs 1 behaald hebben. Kijk gauw hieronder welke cursusdag u het best uitkomt of doe een suggestie via het contactformulier.
Klein Vaarbewijs 2 halen doet u met de cursus van Vaarwijs: liefst
 97 procent van onze cursisten slaagt voor het examen! En lukt het u onverhoopt niet? Dan ontvangt u van ons uw examengeld terug*. Hou er rekening mee dat u ongeveer 55 uur thuisstudie nodig heeft na de dagcursus om de lesstof eigen te maken! Wij adviseren dan ook om 5 weken na de dagcursus een examen te boeken bij het CBR! U kunt bij ons geen vaarbewijs examen afleggen! Wilt u naast het behalen van uw vaarbewijs ook een marifoon cursus? Laat het ons dan gerust weten! 

Klein vaarbewijs 

Het Klein Vaarbewijs is verplicht voor:

 • pleziervaartuigen met een lengte van 15 tot 25 meter.
 • motorboten korter dan 15 meter, die sneller kunnen dan 20 kilometer per uur door het water, hieronder vallen ook jetski’s en andere typen waterscooters.
 • bepaalde schepen die bedrijfsmatig gebruikt worden met een lengte tussen de 15 en 20 meter.


Geen vaarbewijsplicht, toch examen?

Als u zich op het water begeeft is het voor de algemene- en voor uw eigen veiligheid altijd raadzaam over voldoende basiskennis van de relevante wetten, reglementen en te nemen veiligheidsmaatregelen te beschikken. Ook als u niet onder de vaarbewijsplicht valt is het altijd aan te raden een examen Klein Vaarbewijs 1 te doen.

Zo’n 400.000 personen zijn inmiddels in het bezit van een Klein Vaarbewijs. Naar schatting valt bijna de helft hiervan niet onder de vaarbewijsplicht, maar heeft deze groep er toch voor gekozen een Klein Vaarbewijs examen af te leggen.
Staat uw plaatsnaam er niet bij en zou u graag een cursus bij u in de woonplaats willen, doe ons een suggestie:


  Velden met een * zijn verplicht.

  * De voorwaarden van de examengarantie vind u in artikel 12 a van onze algemene voorwaarden.

   

  Item toegevoegd aan winkelwagen.
  1 item - 29,95
  WhatsApp chat