Marifoon

Een marifoon cursus volgen doet u natuurlijk bij Vaarwijs.nl. U kunt bij ons terecht op locaties in heel Nederland. Onder leiding van een ervaren docent leert u tijdens de marifoon cursus alles wat u moet weten voor het behalen van het basiscertificaat marifonie. Het examen boekt u bij het CBR. Na de cursus krijgt u een reader mee waarmee u alle lesstof nogmaals kunt doorlezen en oefenen.

Aanbod Basis certificaat marifoon cursussen:

 

Hoe ziet een marifoon cursusdag eruit?

De basiscursus marifonie duurt een hele dag. Van 9 tot 15 uur krijgt u les met een lekkere lunch tussen de middag.  

Tijdens de marifoon cursus leert u in welke situaties het verplicht is u te melden bij bijvoorbeeld een verkeerspost, sluismeester of brugwachter en hoe te handelen in geval van nood. U krijgt informatie over de werking van de marifoon en over de manier waarop u geacht wordt te communiceren via dit apparaat. Bovendien gaan we in op de belangrijke termen in de scheepvaart, die u kunt gebruiken om snel en duidelijk te communiceren.

Het nut van een marifoon cursus

De marifoon is er om de veiligheid op het water te kunnen vergroten. Op het water hoort u immers niet wat de schepen om u heen doen. Ze zijn onvoorspelbaar. Daarbij heeft het hebben gevolgd van de marifoon cursus ook grote waarde wanneer u onverhoopt in een noodsituatie belandt. Middels de marifoon kunt u dan de hulpdiensten inschakelen en tegelijkertijd de schepen om u heen waarschuwen. Voor wie denkt dat een mobiele telefoon in dit soort gevallen ook volstaat: zeker op de grotere wateren, zoals het IJsselmeer, is het bereik van uw telefoon vaak minimaal of zelfs volledig afwezig.

Is een marifooncertificaat verplicht?

Hoewel het voor iedere scheepvaarder aan te bevelen is een marifoon cursus te volgen, is het niet altijd verplicht. Bij pleziervaartuigen met een lengte tot twintig meter hoeft er bijvoorbeeld geen marifoon aan boord te zijn. Wel is het van belang te weten dat er verplicht iemand met een certificaat aan boord dient te zijn wanneer er op de boot een marifoon aanwezig is. Heeft u dus een boot met marifoon, dan doet u er verstandig aan de cursus marifonie te volgen. Ook kunt u alleen een examen afleggen. 

Aanmelden voor de cursus marifonie

Wilt u ook een cursus marifonie volgen? Meld u dan aan voor één van de cursussen bij u in de buurt. De kosten bedragen €169,-. Ook krijgt u een door ons verzorgde lunch tijdens de cursusdag. Ook voor een marifoon cursus moet u bij Vaarwijs.nl zijn.

Staat uw plaatsnaam er niet bij en zou u graag een cursus bij u in de woonplaats willen, doe ons een suggestie:


    Velden met een * zijn verplicht.

    Item toegevoegd aan winkelwagen.
    0 items - 0,00
    WhatsApp chat