Vaarbewijs halen Groningen

Wilt u graag uw vaarbewijs halen in Groningen? Dan is dit de beste stap. Vaarwijs biedt cursussen aan in heel Nederland, waardoor uw vaarbewijs halen in Groningen mogelijk is bij ons. Meldt u aan voor de dagcursus, ontvang gratis het vaarbewijsboek en heel veel online oefenvragen en ga vol vertrouwen het examen tegemoet! Maar liefst 97 procent van alle cursisten die onze vaarbewijscursus volgden, slaagden voor het examen!

Waarom een vaarbewijs halen?

Een vaarbewijs is verplicht voor het varen met een boot langer dan 15 meter of een snelle boot die harder kan dan 20 kilometer per uur. Hiervoor zal u dus een vaarbewijs 1 of zelfs een vaarbewijs 2 nodig hebben. Groningen is een prachtige waterrijke provincie. Vanuit Groningen stad vaart u over het Reitdiep zo richting het Lauwersmeer om vervolgens de Waddenzee op te varen richting bijvoorbeeld Schiermonnikoog. Als u de andere kant Groningen uitgaat treft u leuke routes naar Delfzijl of Veendam. Genoeg opties om leuk te varen in Groningen dus. Het kan ook in de provincie Groningen heel zinvol zijn om in het bezit te zijn van een vaarbewijs. Zeker als u van plan bent om het wad op te zoeken.

Veiligheid op het water

Een vaarbewijs halen doet u voor uw eigen veiligheid en die van uw mede watergebruikers. Door het volgen van een vaarbewijs cursus bent u beter op de hoogte van de regels en leert u potentiële gevaarlijke situaties te herkennen en hierop te anticiperen. Zo leert u de voorrangsregels en samen varen met beroepsvaart. Daarnaast krijgt u uitleg over veiligheid aan boord van uw schip. In de cursus vaarbewijs 2 leert u daarnaast ook om koersen te bepalen en berekenen. Het varen zonder vaarbewijs op een vaarbewijsplichtig schip kan u duur komen te staan. De boete voor varen zonder vaarbewijs is €550,-.

Twee soorten vaarbewijzen te halen in Groningen

Wanneer we het hebben over ‘het vaarbewijs’, dan hebben we het in de regel over Klein Vaarbewijs 1. Dit vaarbewijs geeft recht om te varen op alle Nederlandse binnenwateren en kleine meren, met pleziervaartuigen van 15 tot 25 meter, motorboten korter dan 15 meter, die sneller dan 20 km/h kunnen en bepaalde bedrijfsmatig gebruikte schepen tussen de 15 en 20 meter. Daarnaast is er ook nog Klein Vaarbewijs 2. Dit vaarbewijs geldt voor dezelfde typen schepen, maar geeft ook recht om te varen op grotere wateren, zoals de Waddenzee en het IJsselmeer. Eenmaal uw vaarbewijs gehaald, blijft deze de rest van uw leven geldig.

Tot slot kunt u ook nog gaan voor het basiscertificaat marifonie. Zoals de naam al doet vermoeden leert u op deze cursus omgaan met de marifoon: hét communicatiemiddel op het water. Met een marifoon kunt u medeschippers en hulpdiensten waarschuwen, wat de veiligheid op het water ten goede komt. Vaarwijs is als exameninstantie aangewezen door het Agentschap Telecom. Daarom bieden wij de mogelijkheid om aansluitend aan de cursus direct examen te doen!

Gegarandeerd uw vaarbewijs halen in Groningen? Volg de cursus!

Zowel de cursus Klein Vaarbewijs 1 en 2 als het basiscertificaat marifonie kunt u bij Vaarwijs volgen. Dat wil zeggen dat u hiervoor een dagcursus volgt om alle benodigde stof onder de knie te krijgen en dat u vervolgens bij het CBR  examen doet. Het examen voor het basiscertificaat marifonie wordt door Vaarwijs afgenomen. Omdat wij overtuigd zijn van de volledigheid van onze cursus geven wij examengarantie voor onze cursussen vaarbewijs 1 en vaarbewijs 2. Heeft u de cursus volledig doorlopen en slaagt u niet? Dan betalen wij u het examengeld terug. De kosten voor de dagcursus vaarbewijs halen in Groningen bedragen €165,-. Hiervoor krijgt u onder meer het vaarbewijsboek, een lunch en toegang tot onze app met heel veel vragen om te oefenen.

Aanmelden voor de cursus of een cursus cadeau geven?

Bent u na het lezen van bovenstaande voldoende geïnformeerd en wilt u ook uw vaarbewijs halen? Meldt u dan aan voor de cursus Klein Vaarbewijs 1 of Klein Vaarbewijs 2. Staat de door u gewenste locatie er niet tussen? Vul dan ons contactformulier in. Uw vaarbewijs halen in Groningen doet u bij Vaarwijs! Wilt u iemand verrassen met een cursus klein vaarbewijs? Wij helpen u daar graag mee. U schaft de cadeaubon aan en wij maken een mooie cadeaucheque voor u om weg te geven.

 

 

 

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
WhatsApp chat