Vaarbewijs halen Utrecht

Als u er nou al een tijdje over denkt om uw vaarbewijs te halen in Utrecht, dan bent u bij Vaarwijs aan het juiste adres. Wij bieden cursussen aan in heel Nederland, dus er is vast een geschikte cursus voor u bij. Meldt u aan voor de cursus, ontvang gratis het vaarbewijsboek en ga vol vertrouwen het examen tegemoet! En denkt u dat een vaarbewijs halen moeilijk is? Maar liefst 97 procent van alle cursisten die onze vaarbewijscursus volgden, slaagden voor het examen!

 

Klik op onderstaande knoppen om het totale klassikale cursus aanbod bij u in de buurt te bekijken en te boeken.


      

Ons advies is om direct na het boeken van een cursus ook een examen te reserveren voor het klein vaarbewijs. Klik hier om direct in te loggen bij het CBR. U heeft om te kunnen inloggen uw DigID en wachtwoord nodig.

Hieronder vind u de eerstvolgende cursussen die wij aanbieden. Voor alle overige cursussen klik op bovenstaande buttons

Waarom een vaarbewijs halen?

Een vaarbewijs is nodig voor het varen met een snelle boot die harder kan dan 20 kilometer per uur. Ook is een vaarbewijs verplicht voor het varen met een boot langer dan 15 meter. Hiervoor zal u dus een vaarbewijs 1 of zelfs een vaarbewijs 2 nodig hebben. In de omgeving van Utrecht zijn mooie vaargebieden als de Vinkeveense plassen en de Loosdrechtse plassen. Maar door de stad Utrecht varen met uw eigen sloep of boot is natuurlijk ook prachtig. Wilt u echter met een snelle motorboot of jetski het water op? Dan is een vaarbewijs al noodzakelijk. En als u met een snelle boot bijvoorbeeld het IJsselmeer op wilt, dan bent u verplicht om in het bezit te zijn van een klein vaarbewijs 2.

Veiligheid op het water

Een vaarbewijs halen doet u voor uw eigen veiligheid en die van uw mede watergebruikers. In de provincie Utrecht komt u al gauw in aanraking met beroepsvaart op bijvoorbeeld het Amsterdam-Rijnkanaal of de Lek. Door het volgen van een vaarbewijs cursus bent u beter op de hoogte van de regels en leert u hoe het beste te varen samen met beroepsvaart. Het varen zonder vaarbewijs op een vaarbewijsplichtig schip kan u duur komen te staan. De boete voor varen zonder vaarbewijs is €550,-.

Welke boot vaarbewijs nodig

Wanneer we het hebben over het vaarbewijs, dan hebben we het over Klein Vaarbewijs 1. Dit vaarbewijs geeft recht om te varen op alle Nederlandse binnenwateren en kleine meren, met pleziervaartuigen van 15 tot 25 meter, motorboten korter dan 15 meter, die sneller dan 20 km/h kunnen en bepaalde bedrijfsmatig gebruikte schepen tussen de 15 en 20 meter. Er is echter ook nog Klein Vaarbewijs 2. Dit vaarbewijs geldt voor dezelfde typen schepen, maar geeft ook recht om te varen op grotere wateren, zoals de Waddenzee en het IJsselmeer. Eenmaal uw vaarbewijs gehaald, blijft deze de rest van uw leven geldig.

Tot slot kunt u ook nog het marifoon certificaat bij ons halen. Zoals de naam al doet vermoeden leert u op deze manier omgaan met de marifoon: hét communicatiemiddel op het water. Op deze manier kunt u met andere schepen en hulpdiensten communiceren, wat de veiligheid op het water ten goede komt.

Met zekerheid uw vaarbewijs halen in Utrecht? Volg een cursus!

U kan uw vaarbewijs 1 en 2 halen bij Vaarwijs! Dat wil zeggen dat u hiervoor een dagcursus volgt om alle benodigde stof onder de knie te krijgen en dat u vervolgens bij het CBR  examen doet. Omdat wij overtuigd zijn van de volledigheid van onze cursus geven wij examengarantie voor onze cursussen vaarbewijs 1 en vaarbewijs 2. Heeft u de cursus volledig doorlopen en slaagt u niet? Dan betalen wij u het examengeld terug. De kosten voor de dagcursus vaarbewijs halen in Utrecht bedragen €165,-. Hiervoor krijgt u onder meer het vaarbewijsboek, een lunch en toegang tot app om heel veel vragen te oefenen. U kan ook de marifoon cursus volgen bij ons. Dit is een dagcursus met aansluitend het marifoon examen. U bent dan klaar in één dag!

Aanmelden voor de cursus

Bent u na het lezen van bovenstaande voldoende geïnformeerd en wilt u ook uw vaarbewijs halen? Meldt u dan aan voor de cursus Klein Vaarbewijs 1 of Klein Vaarbewijs 2. Staat de door u gewenste locatie er niet tussen? Vul dan ons contactformulier in. Uw vaarbewijs halen in Utrecht doet u via Vaarwijs!

 

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
WhatsApp chat