Vaarbewijs halen Amsterdam

Uw vaarbewijs halen in Amsterdam, met het IJ, het Markermeer, de Loosdrechtse en Vinkeveense Plassen en de Amstel in de buurt? Een meer dan uitstekend idee! Vaarwijs biedt cursussen aan in heel Nederland, waardoor uw vaarbewijs halen in Amsterdam bij ons altijd mogelijk is. Meld u aan voor de cursus, ontvang gratis het theorieboek en ga vol vertrouwen het examen tegemoet! Twijfelt u aan de haalbaarheid? Liefst 97 procent van alle cursisten die onze cursus vaarbewijs in Amsterdam of elders volgden, slaagden voor het examen!

Klik op onderstaande knoppen om het totale klassikale cursus aanbod bij u in de buurt te bekijken en te boeken.


      

Ons advies is om direct na het boeken van een cursus ook een examen te reserveren voor het klein vaarbewijs. Klik hier om direct in te loggen bij het CBR. U heeft om te kunnen inloggen uw DigID en wachtwoord nodig.

Hieronder vind u de eerstvolgende cursussen die wij aanbieden. Voor alle overige cursussen klik op bovenstaande buttons

 

Waarom een vaarbewijs halen?

Wellicht vraagt u zich af of het nu echt nodig is, een vaarbewijs halen in Amsterdam. Zeker in een waterrijke omgeving als Amsterdam is dit beslist het geval! Wilt u bijvoorbeeld met een motorboot of jetski het water op? En het liefst met een beetje snelheid? Dan is een vaarbewijs al gauw noodzakelijk. Hetzelfde geldt voor wanneer u met een schip dat langer is dan 15 meter wilt varen.

Een vaarbewijs halen in Amsterdam doet u voor uw eigen veiligheid en die van uw mede watergebruikers. Amsterdam is een gebied met de grootste bootdichtheid, het is erg druk op de grachten met rondvaartboten, sloepen en andere pleziervaartuigen. U bent beter op de hoogte van de regels en leert potentiële gevaarlijke situaties te herkennen en hierop te anticiperen. Het varen zonder vaarbewijs, op een vaarbewijsplichtige boot, kost u €550,-. Bovendien zijn de (financiële) gevolgen niet mals wanneer u schade veroorzaakt zonder te beschikken over een vaarbewijs, terwijl dit wel verplicht is. In dat geval bent u immers niet verzekerd. Neem het risico dus niet en haal ook uw vaarbewijs in Amsterdam.

Diverse soorten vaarbewijzen te halen in Amsterdam

Wanneer we het hebben over ‘het vaarbewijs’, doelen we in de regel op Klein Vaarbewijs 1. Dit vaarbewijs geeft recht om te varen op alle Nederlandse binnenwateren en kleine meren, met pleziervaartuigen van 15 tot 25 meter, motorboten korter dan 15 meter, die sneller dan 20 km/h kunnen en bepaalde bedrijfsmatig gebruikte schepen tussen de 15 en 20 meter. Er is echter ook nog Klein Vaarbewijs 2. Dit vaarbewijs geldt voor dezelfde typen schepen, maar geeft ook recht om te varen op grotere wateren, zoals het IJsselmeer en de Waddenzee.

Tot slot kunt u ook nog gaan voor het marifoonexamen. Zoals de naam al doet vermoeden leert u op deze manier omgaan met de marifoon: hét communicatiemiddel op het water. Op deze manier kunt u medeschippers en hulpdiensten waarschuwen, wat de veiligheid op het water ten goede komt.

Met zekerheid uw vaarbewijs halen in Amsterdam? Volg de cursus!

Zowel Klein Vaarbewijs 1 en 2 als het basiscertificaat marifonie kunt u via Vaarwijs halen in Amsterdam. Dat wil zeggen dat u hiervoor een dagcursus volgt om alle benodigde stof onder de knie te krijgen en vervolgens bij het CBR het examen doet. Omdat wij overtuigd zijn van de volledigheid van onze cursus vergoeden wij de kosten van het examen wanneer u het examen onverhoopt niet haalt. De kosten voor de dagcursus vaarbewijs halen in Amsterdam bedragen €150,-. Hiervoor krijgt u – naast de cursus zelf – onder meer het cursusboek, een lunch en toegang tot onze app en kunt u onbeperkt vragen oefenen.

Aanmelden voor de cursus? Of een cursus cadeau geven?

Wilt u ook uw vaarbewijs halen in Amsterdam? Meld u dan aan voor de cursus Klein Vaarbewijs 1 of Klein Vaarbewijs 2 en vul het formulier onderaan de pagina in. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Uw vaarbewijs halen in Amsterdam doet u via Vaarwijs! Daarnaast kunt u ook een vaarbewijs cadeau geven! Het ultieme cadeau voor iemand die graag zijn of haar vaarbewijs wil gaan halen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
WhatsApp chat