Vaarbewijs halen Zuid Holland

U denkt er misschien al even over om uw vaarbewijs te halen, dan bent u bij Vaarwijs aan het juiste adres. Wij verzorgen dagcursussen voor vaarbewijs 1, vaarbewijs 2 en voor het halen van het basiscertificaat marifoon. Denkt u dat een vaarbewijs halen moeilijk is? Maar liefst 97 procent van alle cursisten die onze vaarbewijscursus volgden, slaagden voor het examen!

Klik op onderstaande knoppen om het totale klassikale cursus aanbod bij u in de buurt te bekijken en te boeken.


      

Ons advies is om direct na het boeken van een cursus ook een examen te reserveren voor het klein vaarbewijs. Klik hier om direct in te loggen bij het CBR. U heeft om te kunnen inloggen uw DigID en wachtwoord nodig.

Hieronder vind u de eerstvolgende cursussen die wij aanbieden. Voor alle overige cursussen klik op bovenstaande buttons

 

Welke boot vaarbewijs nodig

Wanneer we het hebben over het vaarbewijs, dan spreken we over Klein Vaarbewijs 1. Dit vaarbewijs geeft recht om te varen op alle Nederlandse binnenwateren en kleine meren, met pleziervaartuigen van 15 tot 25 meter, motorboten korter dan 15 meter, die sneller dan 20 km/h kunnen en bepaalde bedrijfsmatig gebruikte schepen tussen de 15 en 20 meter. Er is echter ook nog Klein Vaarbewijs 2. Dit vaarbewijs geldt voor dezelfde typen schepen, maar geeft ook recht om te varen op grotere wateren, zoals de Waddenzee en het IJsselmeer. Eenmaal uw vaarbewijs gehaald, blijft deze de rest van uw leven geldig.

Waarom een vaarbewijs halen?

Een vaarbewijs is dus nodig voor het varen met een snelle boot of een schip langer dan 15 meter. Hiervoor zal u dus een vaarbewijs 1 of zelfs een vaarbewijs 2 nodig hebben. Zuid Holland biedt een veelzijdigheid aan watersport mogelijkheden. Genieten van de natuur in de Biesbosch, zeilen op de Kagerplassen of bij IJmuiden eruit en de Noordzee op. Het kan allemaal. Maar wilt u zich echt zeker voelen over de regels op het water en waarom er bijvoorbeeld betonning in het water ligt? Dan is de cursus klein vaarbewijs 1 de eerste stap.

Veiligheid op het water

Een vaarbewijs halen doet u voor uw eigen veiligheid en die van uw mede watergebruikers. In de provincie Zuid Holland komt u al gauw in aanraking met beroepsvaart bij Rotterdam of Dordrecht bijvoorbeeld. Door het volgen van een vaarbewijs cursus bent u beter op de hoogte van de regels en leert u hoe het beste te varen samen met beroepsvaart. Daarnaast kunt u ook bij ons een marifoon cursus volgen. Een marifoon is het communicatiemiddel op het water en verhoogd de veiligheid op het water. Met een marifoon kan u communiceren met andere schepen, bruggen en sluizen en bijvoorbeeld de hulpdiensten waarschuwen mocht dat nodig zijn.Tot slot: het varen zonder vaarbewijs op een vaarbewijsplichtig schip kan u duur komen te staan. De boete voor varen zonder vaarbewijs is €550,-.

Met zekerheid uw vaarbewijs in Zuid Holland halen? Volg de cursus!

U kan de cursus vaarbewijs 1 en 2 halen bij Vaarwijs! Dat wil zeggen dat u hiervoor een dagcursus volgt om alle benodigde stof onder de knie te krijgen en dat u vervolgens bij het CBR  examen doet. Omdat wij overtuigd zijn van de volledigheid van onze cursus geven wij examengarantie voor onze cursussen vaarbewijs 1 en vaarbewijs 2. Heeft u de cursus volledig doorlopen en slaagt u niet? Dan betalen wij u het examengeld terug. De kosten voor de dagcursus vaarbewijs halen in Zuid Holland bedragen €165,-. Hiervoor krijgt u onder meer het vaarbewijsboek, een lunch en toegang tot onze app om veel te oefenen. U kan ook de marifoon cursus volgen bij ons. Dit is een dagcursus met aansluitend het marifoon examen. U bent dan klaar in één dag!

Aanmelden voor de cursus

Bent u na het lezen van bovenstaande voldoende geïnformeerd en wilt u ook uw vaarbewijs halen? Meldt u dan aan voor de cursus Klein Vaarbewijs 1 of Klein Vaarbewijs 2.Staat de door u gewenste locatie er niet tussen? Vul dan ons contactformulier in. Uw vaarbewijs halen in Zuid Holland doet u via Vaarwijs!

Lijkt het u leuk om iemand een cursus vaarbewijs cadeau te doen? Wij maken daar een mooie cadeaubon voor welke u vervolgens weg kan geven.

 

 

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
WhatsApp chat