Vaarbewijs halen Overijssel

Wilt u graag uw vaarbewijs halen in Overijssel? Dan is dit de eerste juiste stap. Vaarwijs biedt cursussen aan in heel Nederland, waardoor uw vaarbewijs halen in Overijssel bij ons altijd mogelijk is. Meldt u aan voor de cursus, ontvang gratis het vaarbewijsboek en ga vol vertrouwen het examen tegemoet! Maar liefst 97 procent van alle cursisten die onze vaarbewijscursus volgden, slaagden voor het examen!

Klik op onderstaande knoppen om het totale klassikale cursus aanbod bij u in de buurt te bekijken en te boeken.


      

Ons advies is om direct na het boeken van een cursus ook een examen te reserveren voor het klein vaarbewijs. Klik hier om direct in te loggen bij het CBR. U heeft om te kunnen inloggen uw DigID en wachtwoord nodig.

Hieronder vind u de eerstvolgende cursussen die wij aanbieden. Voor alle overige cursussen klik op bovenstaande buttons

 

Waarom een vaarbewijs halen?

Een vaarbewijs is nodig voor het varen met een snelle boot die harder kan dan 20 kilometer per uur. Ook is een vaarbewijs verplicht voor het varen met een boot langer dan 15 meter. Hiervoor zal u dus een vaarbewijs 1 of zelfs een vaarbewijs 2 nodig hebben. Overijssel kent vele watersportgebieden. Neem bijvoorbeeld de IJssel die vanaf Deventer tot aan Kampen door Overijssel stroomt of de Overijsselsche Vecht die te bevaren is van Zwolle tot Ommen. Daarnaast is het ook mooi varen van Gramsbergen naar Hardenberg zo het Twentekanaal op richting Hengelo. De kans dat u op de IJssel of het Twentekanaal beroepsvaart tegen gaat komen is groot. Dan is het een prettig idee als u weet hoe daar mee om te gaan. Dit en nog veel meer, leert u met een cursus vaarbewijs.

Veiligheid op het water

Een vaarbewijs halen doet u voor uw eigen veiligheid en die van uw mede watergebruikers. Door het volgen van een vaarbewijs cursus bent u beter op de hoogte van de regels en leert u potentiële gevaarlijke situaties te herkennen en hierop te anticiperen. Zo leert u voorrangsregels en samen varen met beroepsvaart. Daarnaast krijgt u uitleg over veiligheid aan boord van uw schip.Het varen zonder vaarbewijs op een vaarbewijsplichtig schip kan u duur komen te staan. De boete voor varen zonder vaarbewijs is €550,-.

Twee soorten vaarbewijzen halen in Overijssel

Wanneer we het hebben over ‘het vaarbewijs’, dan hebben we het in de regel over Klein Vaarbewijs 1. Dit vaarbewijs geeft recht om te varen op alle Nederlandse binnenwateren en kleine meren, met pleziervaartuigen van 15 tot 25 meter, motorboten korter dan 15 meter, die sneller dan 20 km/h kunnen en bepaalde bedrijfsmatig gebruikte schepen tussen de 15 en 20 meter. Er is echter ook nog Klein Vaarbewijs 2. Dit vaarbewijs geldt voor dezelfde typen schepen, maar geeft ook recht om te varen op grotere wateren, zoals de Waddenzee en het IJsselmeer. Eenmaal uw vaarbewijs gehaald, blijft deze de rest van uw leven geldig.

Tot slot kunt u ook nog gaan voor het marifoonexamen. Zoals de naam al doet vermoeden leert u op deze manier omgaan met de marifoon: hét communicatiemiddel op het water. Op deze manier kunt u medeschippers en hulpdiensten waarschuwen, wat de veiligheid op het water ten goede komt. Vaarwijs is als exameninstantie aangewezen door het Agentschap Telecom.

Met zekerheid uw vaarbewijs halen in Overijssel? Volg de cursus!

Zowel Klein Vaarbewijs 1 en 2 als het basiscertificaat marifonie kunt u via Vaarwijs halen. Dat wil zeggen dat u hiervoor een dagcursus volgt om alle benodigde stof onder de knie te krijgen en dat u vervolgens bij het CBR examen doet. Omdat wij overtuigd zijn van de volledigheid van onze cursus geven wij examengarantie voor onze cursussen vaarbewijs 1 en vaarbewijs 2. Heeft u de cursus volledig doorlopen en slaagt u niet? Dan betalen wij u het examengeld terug. De kosten voor de dagcursus vaarbewijs halen in Overijssel bedragen €165,-. Hiervoor krijgt u onder meer het vaarbewijsboek, een lunch en toegang tot onze app en kunt u onbeperkt vragen oefenen.

Aanmelden voor de cursus

Bent u na het lezen van bovenstaande voldoende geïnformeerd en wilt u ook uw vaarbewijs halen? Meldt u dan aan voor de cursus Klein Vaarbewijs 1 of Klein Vaarbewijs 2.Staat de door u gewenste locatie er niet tussen? Vul dan ons contactformulier in. Uw vaarbewijs halen in Overijssel doet u bij Vaarwijs!

 

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
WhatsApp chat