Vaarbewijs halen Flevoland

Wilt u graag uw vaarbewijs halen in Flevoland? Dan is dit de juiste stap Vaarwijs biedt cursussen aan in heel Nederland, waardoor uw vaarbewijs halen in Flevoland bij ons altijd mogelijk is. Meldt u aan voor de cursus, ontvang gratis het vaarbewijsboek en ga vol vertrouwen het examen tegemoet! Twijfelt u aan de haalbaarheid? Maar liefst 97 procent van alle cursisten die onze vaarbewijscursus volgden, slaagden voor het examen!

Klik op onderstaande knoppen om het totale klassikale cursus aanbod bij u in de buurt te bekijken en te boeken.


      

Ons advies is om direct na het boeken van een cursus ook een examen te reserveren voor het klein vaarbewijs. Klik hier om direct in te loggen bij het CBR. U heeft om te kunnen inloggen uw DigID en wachtwoord nodig.

Hieronder vind u de eerstvolgende cursussen die wij aanbieden. Voor alle overige cursussen klik op bovenstaande buttons

 

Waarom een vaarbewijs halen?

Een vaarbewijs is nodig voor het varen met een snelle boot die harder kan dan 20 kilometer per uur. Ook is een vaarbewijs verplicht voor het varen met een boot langer dan 15 meter. Hiervoor zal u dus een vaarbewijs 1 of zelfs een vaarbewijs 2 nodig hebben. Zeker aangezien Flevoland omgeven is door water met aan de ene kant het IJsselmeer en het Markermeer en aan de andere kant de randmeren is een vaarbewijs ten zeerste aan te raden. Wilt u bijvoorbeeld met een motorboot of jetski het water op? Dan is een vaarbewijs al gauw noodzakelijk. En als u met een snelle boot het IJsselmeer op wilt, dan bent u verplicht om in het bezit te zijn van een klein vaarbewijs 2.

Veiligheid op het water

Een vaarbewijs halen doet u voor uw eigen veiligheid en die van uw mede watergebruikers. Flevoland is een als maar groeiende watersport provincie met veel jachthavens bij Lelystad en Almere. Door het volgen van een vaarbewijs cursus bent u beter op de hoogte van de regels en leert u potentiële gevaarlijke situaties te herkennen en hierop te anticiperen. Het varen zonder vaarbewijs op een vaarbewijsplichtig schip kan u duur komen te staan. De boete voor varen zonder vaarbewijs is €550,-.

Twee soorten vaarbewijzen halen in Flevoland

Wanneer we het hebben over ‘het vaarbewijs’, dan hebben we het in de regel over Klein Vaarbewijs 1. Dit vaarbewijs geeft recht om te varen op alle Nederlandse binnenwateren en kleine meren, met pleziervaartuigen van 15 tot 25 meter, motorboten korter dan 15 meter, die sneller dan 20 km/h kunnen en bepaalde bedrijfsmatig gebruikte schepen tussen de 15 en 20 meter. Er is echter ook nog Klein Vaarbewijs 2. Dit vaarbewijs geldt voor dezelfde typen schepen, maar geeft ook recht om te varen op grotere wateren, zoals de Waddenzee en het IJsselmeer. En gezien de ligging van Flevoland, is vooral het IJsselmeergebied aantrekkelijk om daar te kunnen en mogen varen. Eenmaal uw vaarbewijs gehaald, blijft deze de rest van uw leven geldig.

Tot slot kunt u ook nog gaan voor het marifoonexamen. Zoals de naam al doet vermoeden leert u op deze manier omgaan met de marifoon: hét communicatiemiddel op het water. Op deze manier kunt u medeschippers en hulpdiensten waarschuwen, wat de veiligheid op het water ten goede komt.

Met zekerheid uw vaarbewijs halen in Flevoland? Volg de cursus!

Zowel Klein Vaarbewijs 1 en 2 als het basiscertificaat marifonie kunt u via Vaarwijs halen. Dat wil zeggen dat u hiervoor een dagcursus volgt om alle benodigde stof onder de knie te krijgen en dat u vervolgens bij het CBR  examen doet. Omdat wij overtuigd zijn van de volledigheid van onze cursus geven wij examengarantie voor onze cursussen vaarbewijs 1 en vaarbewijs 2. Heeft u de cursus volledig doorlopen en slaagt u niet? Dan betalen wij u het examengeld terug. De kosten voor de dagcursus vaarbewijs halen in Flevoland bedragen €165,-. Hiervoor krijgt u onder meer het vaarbewijsboek, een lunch en toegang tot onze online omgeving en kunt u onbeperkt vragen oefenen.

Aanmelden voor de cursus

Bent u na het lezen van bovenstaande voldoende geïnformeerd en wilt u ook uw vaarbewijs halen? Meldt u dan aan voor de cursus Klein Vaarbewijs 1 of Klein Vaarbewijs 2. Staat de door u gewenste locatie er niet tussen? Vul dan ons contactformulier in. Uw vaarbewijs halen in Flevoland doet u bij Vaarwijs!

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
WhatsApp chat