Vaarbewijs halen Noord-Holland

U heeft de eerste stap in de goede richting gezet om een vaarbewijs te halen in Noord-Holland. Vaarwijs biedt cursussen aan in heel Nederland en ook het vaarbewijs halen in Noord-Holland is mogelijk bij ons. Meldt u aan voor de dagcursus, ontvang gratis het vaarbewijsboek en de online trainer en ga na de cursus en thuisstudie vol vertrouwen het examen tegemoet! Maar liefst 97 procent van alle cursisten die onze vaarbewijscursus volgden, slaagden voor het examen!

Klik op onderstaande knoppen om het totale klassikale cursus aanbod bij u in de buurt te bekijken en te boeken.


      

Ons advies is om direct na het boeken van een cursus ook een examen te reserveren voor het klein vaarbewijs. Klik hier om direct in te loggen bij het CBR. U heeft om te kunnen inloggen uw DigID en wachtwoord nodig.

Hieronder vind u de eerstvolgende cursussen die wij aanbieden. Voor alle overige cursussen klik op bovenstaande buttons

 

Wanneer vaarbewijs halen?

Een vaarbewijs is verplicht voor het varen met een boot langer dan 15 meter of een snelle boot die harder kan dan 20 kilometer per uur. Hiervoor zal u dus een vaarbewijs 1 of zelfs een vaarbewijs 2 nodig hebben. Noord-Holland is prachtig om te varen. Met het IJsselmeer en Markermeer aan de ene kant en de Noordzee aan de andere kant. Hoe leuk is het om een bootje te huren in Amsterdam en daar een paar uur rond te varen.  Meer dan genoeg opties om leuk te varen in Noord-Holland dus. In Noord-Holland en zeker in Amsterdam is het het hele jaar door druk op het water. Bijvoorbeeld op het IJ komt u waarschijnlijk beroepsvaart tegen. In Noord-Holland is het hebben van een vaarbewijs een belangrijke toevoeging aan de veiligheid op en rond het water.

Veiligheid belangrijk op het water

Een vaarbewijs halen doet u voor uw eigen veiligheid en die van uw mede watergebruikers. Door het volgen van een vaarbewijs cursus bent u beter op de hoogte van de regels en leert u potentiële gevaarlijke situaties te herkennen en hoe hierop te reageren. Zo leert u de voorrangsregels en samen varen met beroepsvaart. Daarnaast krijgt u uitleg over veiligheid aan boord van uw schip. In de cursus vaarbewijs 2 leert u daarnaast ook om koersen te bepalen en berekenen. Het varen zonder vaarbewijs op een vaarbewijsplichtig schip kan u duur komen te staan. De boete voor varen zonder vaarbewijs is €550,-.

Welke soorten vaarbewijzen Noord-Holland?

Wanneer we het hebben over ‘het vaarbewijs’, dan hebben we het  over Klein Vaarbewijs 1. Dit vaarbewijs geeft recht om te varen op alle Nederlandse binnenwateren en kleine meren, met pleziervaartuigen van 15 tot 25 meter, motorboten korter dan 15 meter, die sneller dan 20 km/h kunnen en bepaalde bedrijfsmatig gebruikte schepen tussen de 15 en 20 meter. Daarnaast is er ook nog Klein Vaarbewijs 2. Dit vaarbewijs geldt voor dezelfde typen schepen, maar geeft ook recht om te varen op grotere wateren, zoals de Waddenzee en het IJsselmeer. Eenmaal uw vaarbewijs gehaald, blijft deze de rest van uw leven geldig.

Tot slot kunt u ook nog een cursus volgen voor het basiscertificaat marifonie. Zoals de naam al doet vermoeden leert u op deze cursus omgaan met de marifoon: hét communicatiemiddel op het water. Met een marifoon kunt u andere schippers en hulpdiensten waarschuwen, wat de veiligheid op het water ten goede komt. Vaarwijs is als exameninstantie aangewezen door het Agentschap Telecom.

Succesvol uw vaarbewijs halen in Noord-Holland. Volg de cursus!

Zowel de cursus Klein Vaarbewijs 1 als 2 als ook het basiscertificaat marifonie kunt u bij Vaarwijs volgen. U volgt hiervoor een dagcursus om alle benodigde stof toegelicht en uitgelegd te krijgen. Vervolgens meldt u zich aan voor het vaarbewijsexamen bij het CBR. Het examen voor het basiscertificaat marifonie wordt door Vaarwijs afgenomen. Omdat wij overtuigd zijn van de volledigheid van onze cursus geven wij examengarantie voor onze cursussen vaarbewijs 1 en vaarbewijs 2. Heeft u de cursus volledig doorlopen en slaagt u niet? Dan betalen wij u het examengeld terug. De kosten voor de dagcursus bedragen €165,-. Hiervoor krijgt u onder meer het vaarbewijsboek, een lunch en toegang tot onze app om onbeperkt vragen te oefenen.

Aanmelden voor de cursus of een cursus cadeau geven

Bent u na het lezen van bovenstaande voldoende geïnformeerd en wilt u ook uw vaarbewijs halen? Meldt u dan aan voor de cursus Klein Vaarbewijs 1 of Klein Vaarbewijs 2. Staat de door u gewenste locatie er niet tussen? Vul dan ons contactformulier in. Uw vaarbewijs halen doet u bij Vaarwijs! Wilt u iemand verrassen met een cursus klein vaarbewijs? Wij helpen u daar graag mee. U schaft een cadeaubon aan en wij maken een mooie cadeaucheque voor u om weg te geven.

 

 

 

 

 

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
WhatsApp chat