Klein Vaarbewijs 2

Het klein vaarbewijs 2 is geldig op alle binnenwateren en kleine meren en ook op IJsselmeer, Waddenzee, Oosterschelde en Eems. Voor op zee heeft u geen vaarbewijs nodig maar wilt u een haven aandoen dan heeft u wel een vaarbewijs nodig. Voordat u klein vaarbewijs 2 krijgt moet u klein vaarbewijs 1 behaald hebben.

Klein vaarbewijs 

Het Klein Vaarbewijs is verplicht voor:

 • pleziervaartuigen met een lengte van 15 tot 25 meter.
 • motorboten korter dan 15 meter, die sneller kunnen dan 20 kilometer per uur door het water, hieronder vallen ook jetski’s en andere typen waterscooters.
 • bepaalde schepen die bedrijfsmatig gebruikt worden met een lengte tussen de 15 en 20 meter.


Geen vaarbewijsplicht, toch examen?

Als u zich op het water begeeft is het voor de algemene- en voor uw eigen veiligheid altijd raadzaam over voldoende basiskennis van de relevante wetten, reglementen en te nemen veiligheidsmaatregelen te beschikken. Ook als u niet onder de vaarbewijsplicht valt is het altijd aan te raden een examen Klein Vaarbewijs 1 te doen.

Zo’n 400.000 personen zijn inmiddels in het bezit van een Klein Vaarbewijs. Naar schatting valt bijna de helft hiervan niet onder de vaarbewijsplicht, maar heeft deze groep er toch voor gekozen een Klein Vaarbewijs examen af te leggen.

Vaarbewijs 2 cursussen

 

Staat uw plaatsnaam er niet bij en zou u graag een cursus bij u in de woonplaats willen, doe ons een suggestie:


  Velden met een * zijn verplicht.

  Item toegevoegd aan winkelwagen.
  0 items - 0,00
  WhatsApp chat