vaarbewijs halen Noord-Brabant

U heeft de eerste stap in de goede richting gezet door te zoeken naar mogelijkheden om uw vaarbewijs in Brabant te halen. Vaarwijs biedt cursussen aan in heel Nederland, waardoor ook het vaarbewijs halen in Noord-Brabant mogelijk is bij ons. Meldt u aan voor de dagcursus, ontvang gratis het vaarbewijsboek en een online vragentrainer en ga vol vertrouwen het examen tegemoet! Maar liefst 97 procent van alle cursisten die onze vaarbewijscursus volgden, slaagden voor het examen!

Klik op onderstaande knoppen om het totale klassikale cursus aanbod bij u in de buurt te bekijken en te boeken.


      

Ons advies is om direct na het boeken van een cursus ook een examen te reserveren voor het klein vaarbewijs. Klik hier om direct in te loggen bij het CBR. U heeft om te kunnen inloggen uw DigID en wachtwoord nodig.

Hieronder vind u de eerstvolgende cursussen die wij aanbieden. Voor alle overige cursussen klik op bovenstaande buttons

 

Wanneer is een vaarbewijs halen nodig?

Een vaarbewijs is verplicht voor het varen met een boot langer dan 15 meter of een snelle boot die harder kan dan 20 kilometer per uur. Hiervoor zal u dus een vaarbewijs 1 of zelfs een vaarbewijs 2 nodig hebben. Noord-Brabant kent mooie rivieren om te bevaren als de Maas, de Amer en de Dommel. Prachtig natuurlijk om langs plaatsen als Drimmelen, ‘s-Hertogenbosch of Tilburg te varen. Grote kans dat u beroepsverkeer tegen gaat komen op deze wateren. Het kan dan ook in Noord-Brabant geen kwaad om in het bezit te zijn van een vaarbewijs.

Veiligheid belangrijk op het water

Een vaarbewijs halen doet u voor uw eigen veiligheid en die van uw mede watergebruikers. Door het volgen van een vaarbewijs cursus bent u beter op de hoogte van de regels en leert u potentiële gevaarlijke situaties te herkennen en hierop te anticiperen. Zo leert u de voorrangsregels en samen varen met beroepsvaart. Daarnaast krijgt u uitleg over veiligheid aan boord van uw schip. In de cursus vaarbewijs 2 leert u daarnaast ook om koersen te bepalen en te berekenen. Het varen zonder vaarbewijs op een vaarbewijsplichtig schip is een dure boete als u wordt aangehouden. De boete voor varen zonder vaarbewijs is €550,-.

Soorten vaarbewijzen Noord-Brabant

Als men het heeft over ‘het vaarbewijs’, dan hebben ze het  over Klein Vaarbewijs 1. Dit vaarbewijs geeft recht om te varen op alle Nederlandse binnenwateren en kleine meren, met pleziervaartuigen van 15 tot 25 meter, motorboten korter dan 15 meter, die sneller dan 20 km/h kunnen en bepaalde bedrijfsmatig gebruikte schepen tussen de 15 en 20 meter. Daarnaast is er ook nog Klein Vaarbewijs 2. Dit vaarbewijs geldt voor dezelfde soorten schepen, maar geeft ook recht om te varen op grotere wateren, zoals de Waddenzee en het IJsselmeer. Eenmaal uw vaarbewijs gehaald, blijft deze de rest van uw leven geldig. Tot slot kunt u ook nog een cursus volgen voor het basiscertificaat marifonie.  Op deze cursus leert u omgaan met de marifoon: hét communicatiemiddel op het water. Met een marifoon kunt u andere schepen en hulpdiensten waarschuwen, wat de veiligheid op het water ten goede komt. Vaarwijs is als exameninstantie aangewezen door het Agentschap Telecom.

Succesvol uw vaarbewijs halen in Noord-Brabant. Volg een cursus!

Zowel de cursus Klein Vaarbewijs 1 en 2 als het basiscertificaat marifonie kunt u bij Vaarwijs volgen. U volgt hiervoor een dagcursus om alle benodigde stof onder de knie te krijgen. Vervolgens meldt u zich aan voor het examen bij het CBR. Het examen voor het basiscertificaat marifonie wordt door Vaarwijs afgenomen. Omdat wij overtuigd zijn van de volledigheid van onze cursus geven wij examengarantie voor onze cursussen vaarbewijs 1 en vaarbewijs 2. Heeft u de cursus volledig doorlopen en slaagt u niet? Dan betalen wij u het examengeld terug. Voor de dagcursus betaald u €165,-. Hiervoor krijgt u onder meer het vaarbewijsboek, een lunch en toegang tot de app om heel veel vragen te oefenen.

Aanmelden voor de cursus of een cursus cadeau geven

Bent u na het lezen van bovenstaande voldoende geïnformeerd en wilt u ook uw vaarbewijs halen? Meldt u dan aan voor de cursus Klein Vaarbewijs 1 of Klein Vaarbewijs 2. Staat de door u gewenste locatie er niet tussen? Vul dan ons contactformulier in. Uw vaarbewijs halen doet u bij Vaarwijs! Wilt u iemand verrassen met een cursus klein vaarbewijs? Wij helpen u daar graag mee. U schaft een cadeaubon aan en wij maken een mooie cadeaucheque voor u om weg te geven.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
WhatsApp chat