Examen klein vaarbewijs naar het CBR

De examens Klein Vaarbewijs worden per 1 januari 2020 ondergebracht bij het CBR. De minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, heeft dit definitief besloten. Watersportorganisaties hebben zich lang verzet tegen de overgang. Voor watersporters lijkt er evenwel weinig te veranderen. 

CBRDe aangekondigde verandering heeft voor onrust gezorgd onder watersporters, merkt opleider Tiemen Jan van Dijk van Vaarwijs.nl. “Angst regeert”, zegt hij, “we merken de afgelopen maanden dat veel meer cursisten het vaarbewijsexamen willen doen. Meer dan de helft geeft aan dit te doen vanwege de op handen zijnde verandering. Men vreest de invoering van een praktijkexamen. Deze bezorgdheid wordt gevoed door advertentiekreten als ‘Nu nog zonder praktijk’, terwijl dit helemaal niet aan de orde is.”

Op de website van het CBR staan antwoorden op veel gestelde vragen. Daar staat klip en klaar dat de inhoud van de theorie-examens hetzelfde blijft. En ook dat er géén praktijkexamens komen voor het Klein Vaarbewijs I en II.

Van Dijk wijst op de voordelen van de overgang naar het CBR: “Nu zijn er vijf examenlocaties in het land, straks worden dat er twintig. Cursisten kunnen daardoor dichter bij huis examen doen.”

 

Bron: Motorboot

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
WhatsApp chat