Kustwacht niet langer verantwoordelijk voor pechhulp op het water. Haal uw Marifoon certificaat.

Kustwacht niet langer verantwoordelijk voor pechhulp op het water. Haal uw Marifoon certificaat.

Per 17 augustus zijn watersporters zelf verantwoordelijk om hulp te regelen bij pech! Was het tot 17 augustus mogelijk om standaard de kustwacht te bellen op 0900 0111, vanaf 17 augustus niet meer!
De pleziervaarder zal het dan zelf met een berger moeten regelen. De kustwacht is wel bereikbaar maar alleen voor gevallen waarin spoed vereist is. Dan zal de kustwacht de KNRM inschakelen om hulp te verlenen.

Marifoon handig voor hulp

Wat kan je preventief doen om in geval van pech zo snel mogelijk hulp te krijgen? Stel u vaart op ruim open water en u krijgt pech, uw brandstoffilter is verstopt en uw motor doet het niet meer, wat doet u dan?
Om zo snel mogelijk hulp te krijgen is het verstandig dat u een marifoon aan boord heeft, dan kunt u op het betreffende kanaal laten weten dat u pech heeft en of er een andere schipper is die u misschien even een sleep naar de haven kan geven. Uiteraard kunt u ook zelf met diverse organisaties gaan bellen die u wellicht even van het water halen.

Kosten sleepdienst

Als u geholpen wordt door de mensen die hun beroep er van hebben gemaakt om mensen te helpen dan betaald u een bepaald bedrag om gesleept te worden. Dit zijn commerciële bedrijven en zij weten precies hoe zij u moeten helpen, maar aan deze hulp hangt wel een prijskaartje. De kosten kunnen oplopen tot 10% van de waarde van uw geliefde schip. Als u een marifoon heeft dan kunt u contact opnemen met schepen om u heen en vaak willen zij u wel even helpen, al dan niet voor een bepaald bedrag, per slot van rekening gebruikt een schip dat sleept ook meer brandstof.

Marifoon of KNRM app

Ons advies is om uw basis certificaat marifonie te halen, deze cursus kost bij ons 150 euro, de examenkosten zijn 68 euro. Dus voor 218 euro heeft u het certificaat in uw bezit. Wij zijn de enige met examen garantie, mocht u niet slagen dan betalen wij het examen geld terug. U kunt ook de KNRM hulp app downloaden op uw telefoon, daarmee kunt u makkelijk de KNRM zelf bereiken en om hulp vragen. Maar met de app bereikt u niet de watersporters om u heen! Wees verstandig en ga voor veiligheid. Ons actuele cursusaanbod vind u op onze website.

Het gehele artikel met volledige toelichting van de Kustwacht kan u hier lezen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
WhatsApp chat