Overname Vaarwijs door SVE

Vaarwijs, onderdeel van VBO, wordt per 1 september overgenomen door Stichting Vaar Educatie (SVE).

Vaarbewijsopleidingen (VBO),  de grootste uitgever van lesmateriaal op het gebied van vaarbewijzen en marifonie cursussen, stoot het klassikale les gedeelte af.

Tot dit besluit zijn de directie van VBO en Stichting Vaar Educatie gekomen. De reden van de overname door SVE is dat VBO zich meer wil richten op het uitgeven van lesmateriaal en Vaarwijs zich richt op het verzorgen van de cursussen. Na goed overleg tussen de directie van VBO en het bestuur van SVE is besloten om Vaarwijs over te nemen. Ben Ros, eigenaar VBO:  “Wij hebben altijd al geloofd in de cursussen maar je moet op een gegeven moment keuzes maken. Ik ben ook de jongste niet meer en wij richten ons meer op het uitgeven van lesmateriaal”. Tiemen Jan van Dijk, manager Vaarwijs hier over: “Het is een mooie gelegenheid om dit prachtige bedrijf te mogen leiden. Voor mij een mooie taak als manager om de juiste koers verder uit te bouwen, en de doelstelling van de stichting te vergroten namelijk het verhogen van de veiligheid op het water”.

Voor zoals het er nu uit ziet gaat er niks veranderen. Van Dijk is aangesteld als manager, hij was dit ook al bij VBO. In samenspraak met het bestuur gaan zij verder op de ingeslagen koers. De stichting wil wel op meer locaties cursussen gaan geven en in de toekomst meer gaan doen met marifonie.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
WhatsApp chat