Bootverzekering

Eind vorige maand hebben wij een ander schip gekocht, een die helemaal aan onze eisen voldoet en waarvan wij denken dat we nog heel veel plezier zullen gaan beleven. Het schip dat wij gekocht hebben is niet vaarbewijs plichtig, dat wil zeggen, korter dan 15 meter en vaart langzamer dan 20 kilometer per uur. Als je een schip koopt komen daar een aantal zaken bij kijken waar je even over na moet denken, en zo ook de bootverzekering.

Natuurlijk kijk je wat de kosten zijn, hoe wil je verzekeren en wat wil je mee verzekeren? Wij hadden besloten om een WA casco verzekering te nemen en vulden keurig online al onze gegevens in. Dan kom je op een gegeven moment op een punt dat je ook de voorwaarden moet goedkeuren, voor de grap klikte ik de voorwaarden open en begon de artikelen te lezen. Kom ik daar een artikel “vaarbewijsclausule” tegen!

Vaarbewijsclausule

Mijn aandacht was meteen gewekt. Onder de vaarbewijsclausule staat de volgende tekst; “De verzekering verleent geen dekking voor schade of verlies ontstaan tijdens varen, indien de schipper van het vaartuig geen houder is van het wettelijk vereiste vaarbewijs, tenzij de schipper aantoont dat er overeenkomstig alle van toepassing zijnde regels is gevaren.”
Ik heb daarna verder gezocht op internet, en wat schetst mijn verbazing, bijna alle verzekeraars hanteren deze clausule!
De clausule wil zoveel zeggen dat als je niet in het bezit bent van het vaarbewijs, je je schip wel hebt verzekerd maar als je niet kan aantonen dat je op de juiste wijze gehandeld hebt, volgens de op dat water geldende regels zij niet uitkeren! Dit is zoals ik deze regel lees. Voor de zekerheid heb ik contact opgenomen met onze bootverzekering en navraag gedaan. De aller vriendelijkste mevrouw legde mij nogmaals uit dat als je geen vaarbewijs hebt je dan niet verzekerd bent en dat ik dat dus goed gelezen had! Wel zei ze erbij dat het per verzekering bekeken werd.

Vaarbewijs halen

Beste lezer bent u bezitter van een boot en heeft u  keurig een bootverzekering, maar geen vaarbewijs? Haal alstublieft uw vaarbewijs! Dit voorkomt heel veel getouwtrek met de verzekeraar.

Wilt u een cursus boeken klik dan hier om te kijken op welke datum en plaats het u het beste schikt.

Wilt u meer weten over dit onderwerp of heeft u vragen neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0388800575.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
WhatsApp chat