Draag een reddingsvest op een snelle boot.

Wat hebben we een mooie zomer gehad. En wat hebben we met z’n allen veelvuldig mogen genieten op het water met onze boten. Langzaam of snel, klein of groot, we maken allemaal gebruik van hetzelfde water! En natuurlijk weten we allemaal dat er regels gelden op het water. Maar weten we wel ècht welke regels er gelden voor het varen met bijvoorbeeld een snelle boot?

Snelle boot

De definitie van een snelle boot is volgens de wetgeving: Een snelle motorboot is een klein schip. Hij is korter dan 20 meter en vaart sneller dan 20 kilometer per uur. Het gaat dan ook om bijvoorbeeld jetski’s en waterscooters, speedboten en kajuitboten die sneller kunnen dan 20 kilometer per uur.  Voor deze snelle boten is een vaarbewijs verplicht.

Reddingsvest

Het is verplicht om op iedere snelle boot een reddingsvest voor alle opvarenden aan boord te hebben. Dus vaar je met je gezin van 4 personen dan moeten er dus 4 reddingsvesten verplicht aan boord aanwezig zijn. Daarnaast is het zo dat als de bestuurder van een open snelle boot gaat staan achter het stuurwiel, het voor deze bestuurder verplicht is om een reddingsvest te dragen! Ongeacht welke weersomstandigheden. Altijd dat reddingsvest dragen!

Niet stoer

Afgelopen zomer hebben we veel voorbij zien komen op het water. Veel jonge mensen op jetski’s. Allen heel verstandig, en volgens de regels, met een reddingsvest aan! Helaas hebben we toch ook veel voorbeelden voorbij zien komen van mensen in snelle boten die het kennelijk niet stoer vinden of niet nodig vinden om een reddingsvest aan te trekken. Daarnaast valt het op dat zelfs door bedrijven die de snelle boten aan de man brengen, reclamefoto’s en filmpjes worden gemaakt waarin de bestuurder jammer genoeg geen reddingsvest draagt. Het imago van de snelle boot wordt mooier gemaakt door een stoere vent met ontbloot bovenlijf, ontspannen, relaxed en zonder zorgen. Dat is echter niet de realiteit volgens de regelgeving. Ook deze stoere vent is verplicht een reddingsvest te dragen! Voor zijn eigen veiligheid!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
WhatsApp chat