Nieuwe vragen CBR

Op 1 oktober 2021 gaat er het een en ander veranderen, niet zozeer dat de regels gaan veranderen maar wel de manier van examineren.
Het CBR heeft samen met de klankgroep besloten dat de manier van examinering niet helemaal meer van deze tijd is en dat er van de examen kandidaten verwacht mag worden dat ze ook een stukje inzicht hebben. Daarom is er besloten om per 1 oktober het examen iets anders in te delen. Het is geen schokkende verandering, maar wel goed om er even bij stil te staan. In het examen van het klein vaarbewijs 1 was het zo dat je 40 meerkeuzevragen kreeg. Er zijn nu een paar andere vragen bij gekomen. Het blijven wel 40 vragen maar vanaf 1 oktober komen daar sleep- en hotspot vragen bij.

Wij van Vaarwijs bespreken de nieuwe vraagvormen al geruime tijd in onze cursussen maar om het voor iedereen duidelijk te maken volgen er hier een paar voorbeelden.

Om welke vraagsoorten gaat het? Voor het examen Klein Vaarbewijs I worden per 1 oktober 2021, 1 hotspotvraag en 1 sleepvraag toegevoegd. Voor het examen Klein Vaarbewijs II wordt per 1 oktober 2021, 1 sleepvraag toegevoegd. Het aantal vragen blijft ongewijzigd.

Sleepvraag (Klein Vaarbewijs I en II) De sleepvraag gaat over de juiste volgorde van voor laten gaan. Dit doet de kandidaat door de getallen naar de juiste plek in de afbeelding te slepen.

Hotspotvraag (alleen Klein Vaarbewijs I) De hotspotvraag kan bij verschillende onderwerpen worden ingezet. Bijvoorbeeld bij vragen over betonning (categorie C.1) of dagtekens (categorie A.7 uit het examendocument). Bij de hotspotvraag wijst de kandidaat het juiste antwoord in 1 afbeelding of uit meerdere afbeeldingen aan door deze aan te klikken.

Alle verschillende vraagsoorten worden uitgelegd onderaan op de volgende webpagina: https://www.cbr.nl/nl/service/nl/beroepsexamen-doen/theorie-examen/nieuwe-vraagsoorten-ccvexamens.htm

Wilt u graag een cursus volgen klik dan hier om te kijken waar en wanneer er een cursus bij u in de de buurt is

 

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
WhatsApp chat